maanantai 14. marraskuuta 2011

1.viikko

Eka viikko takana, vaikkei kyllä siltä tunnu. Viikonloppu sujui aikalailla samoissa merkeissä, kuin muutkin päivät, eli kaupungilla kierrellen. Eilen oli reissun tähän astinen kohokohta, eli Foo fightersin keikka legendaarisella Madison square gardenilla. Se konsertti ei tuu ihan heti unohtumaan, tuskin koskaan, oli se sen verran järkälemäinen tapahtuma. Pelkän yleisön metelin takia tarvitsi korvatulppia, tosin taisin olla ainoa, joka sellaisia käytti. Yleisö oli täysillä mukana koko ajan, kukin minkäkin aineen voimalla; mm. nelikymppiset perheenäidit poltti pilveä. Se ei tuntunut kyllä ketään haittaavan, kukin tyylillään.

Tuntuu, ettei viikossa ole ehtinyt tehdä oikeestaan mitään, vaikka onhan tässä tullut tehtyä ja nähtyä kaikenlaista. Metrolla on tullut matkustettua paljon, se on kätevä ja halpa tapa liikkua paikasta toiseen ja siinä samalla pääsee näkemään paikallisten arkea. Metroon pätee hyvin sanonta "meitä on moneen junaan", on millon mitäkin kaupustelijaa/rahankerjääjää tai erinäisiä muusikoita/ esiintyjiä. Piristävänä poikkeuksena joukosta erottui musta pikkupoika, joka veti oman tanssiesityksen Michael jacksonin black&whiten tahtiin. Viikon aikana on oppinut jo metroasemia- ja linjoja ulkoa, joten metrolla liikkuminen alkaa olla jo aika sujuvaa.

Se on kanssa tullut opittua, että missä kaupungin osissa viihtyy parhaiten ja missä ei niin hyvin, jälkimmäisistä esimerkkinä Times square väenpaljoutensa takia. Suosikki kaupunginosaksi on tullut Soho ja sen ympäristö lähinnä sen rauhallisuuden takia ja myös sen takia, että sieltä löytyy Oakley kauppa.

Kyllä sen verran täytyy taputtaa itseään olalle, että lähdin taas tällaselle reissulle yksin. Vaikka tää on jo viides reissu yksin ulkomaille, niin kyllä tää vaatii jonkun verran itseluottamusta, ei oo välttämättä kaikista helpointa olla toisella puolella palloa omillaan. On tähän kuitenkin jo viikon aikana alkanut tottumaan ja kuten sanottua, on tätä ennenkin tullut tehtyä.

Ensi kerralla selviää se, mihin suuntaan New yorkin jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti