perjantai 11. marraskuuta 2011

Open 24 hours

5.päivä alkaa olla paketissa ja ei voi muuta sanoa, kuin että kyllä nää päivät menee tosi nopeesti, vaikka ei nyt oikeastaan oo tullu niin hirveesti tehtyä per päivä. Tässä kaupungissa vaan riittää tekemistä ja näkemistä keskivertokaupunkia enemmän, lievästi sanottuna.

Keskiviikkona tuli käytyä coney islandilla, joka on siis manhattanin ulkopuolella ja sieltä löytyy new yorkin vastine hietsulle, tosin ei siellä rannalla ahtaat oltavat ollu, sen verran viileää täälläkin on. Eilen otin vuokra-auton alle ja ajoin new yorkin pohjoispuolelle, n.100km päähän. Kävin katsastaa orange county choppersin tilat ja vähän muutakin. Oli hyvä nähdä muutakin, kun pelkästään kaupungin tohinaa ja hyvät maisemat sieltä löytyikin. Pientä vuoristoa ja pieniä maalaiskyliä. Löysin perille kohtuu hyvin ilman säätämistä, mutta takastulomatka ei sitten ollutkaan kaikista suorin reitti. Kaikki meni hyvin siihen asti, kunnes saavuin new yorkin laitamille. Missasin liittymän ja jouduin sit tulla jostain harlemin läpi, mutta löysin kuitenkin takas aika helposti. Tulipa ainakin nähtyä uusia paikkoja. Matkan varrella oli varmaan 5 tietullia, joissa jokaisessa piti maksaa tietty summa, yhteensä varmaan 20 kympin tienoilla.

On tässä näiden viiden päivän aikana tullu jo jonkin verran opittua tästä kaupungista. Ruokapaikoista ei ainakaan ole pulaa, tai no monen paikan tarjonnasta on ruoka aika kaukana, mutta maassa maan tavalla. Melkein joka kulmasta löytyy jonkun ison ketjun ravintola ja moni niistä on auki 24/7. Löytyy mäkkiä, burger kingiä, dunkin donutsia ynnä muita. Tuli kokeiltua mäkkärin "aamupalaa" eilen, se oli nimeltään big breakfast, ei tosin vastannu nimeään. Siinä oli jonkinlainen rasvainen sämpylä, pihvi ja vähän munakasta. Kai täkäläiset sit vetää sellasta aamupalaksi tai vastaavaa, mitä muut paikat tarjoaa. Hintataso on ihan siedettävä, vaikka new york taitaa olla tän maan kallein kaupunki. Kävin tänään pizzeriassa, missä kaksi slaissia + limu makso 2,75$ ja oli ihan hyvän kokoisia slaisseja, eikä ainakaan vielä oo tullu mitään sivuvaikutuksia. Subwaysta saa kokonaisen subin(30cm)5 dollarilla, siellä on kanssa vähän eri käsitys juomien koosta, ostin keskikokoisen limun subin kanssa ja se tais olla 0,75l. Mäkissä saa halutessaan kermavaahtoa pirtelön päälle, eikä sen määrässä säästellä. Walmartissa 24 tölkin pakkaus limua maksaa 8 dollaria ja isot limupullot taitaa kaikki olla 2 litrasia. Eli siis pieniä vinkkejä siihen, miksi jenkit on niin läskejä alkaa löytyä.

Eiköhän siinä ollu tän kertaiset asiat, mitä nyt mieleen tuli, ensi kerralla taas lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti